Zkáza Jezerní kotliny


Petr Hugo Šlik, Jaroslav Foglar

Pokračování legendární Chaty v Jezerní kotlině!

Ludva s Pavlem dál chodí do své milované Jezerní kotliny a nosí do města lékárníkovi vzácný šafrán. Občas však mají pocit, že je někdo sleduje. Při jedné z výprav objeví jeskyni a v ní něco, co otevře celou řadu otázek. Je možné, že by se mrtvý Dernet vrátil? Dobrodružný příběh v tradici Jaroslava Foglara.

Číst více
349 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 176
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.01.2022
Formát 150x221 mm
Hmotnost 0,5 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Tereza Marianová
EAN 9788000065496
Věk od 10
Edice Foglarovky
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

iliteratura.cz - Zkáza Jezerní kotliny

...Pokračování jednoho z nejstarších románů Jaroslava Foglara se snaží skloubit moderní témata s foglarovským světem. Výsledek není nepodařený, i když oproti Jestřábovu stylu nalezneme v knize řadu odlišností...

Autor knihy

Petr Hugo Šlik

Petr Hugo Šlik


Petr Hugo Šlik vystudoval geodézii a jako zeměměřič také pracuje. Hraje na bicí v kapele Neúspěšný atlet a na kytaru v kapele Hugo a já, pro kterou zároveň skládá hudbu a píše texty. Žije v Libčicích nad Vltavou. Je autorem knih pro děti a mládež i dospělé. Je držitelem Ocenění poroty XIV. ročníku Literární ceny Vladimíra Vokolka 2010 v kategorii od 25 do 35 let. Jeho kniha Tajemství jeskyně pokladů byla zařazena do katalogu Nejlepší knihy dětem 2015/2016, výběru nejlepších dětských knih podle Komise pro dětskou knihu SČKN a České sekce IBBY. V roce 2016 vydal „román na přeskáčku“ pro dospělé Tržiště. Ke své knize Ztracený na Nevděku vytvořil i webové stránky www.ztracenynanevdeku.cz, kde se čtenáři mohou dozvědět, jak získat bonusovou kapitolu.

Jaroslav Foglar

Jaroslav Foglar


Spisovatel, šéfredaktor časopisů Mladý hlasatel, Junák a Vpřed, významný metodik, dlouholetý skautský vůdce 2. oddílu Praha. Své zkušenosti, nápady a programové tipy nabízel ostatním prostřednictvím časopisů a později knih na pomezí příběhu a metodické příručky, jako byly Kronika Ztracené stopy či Náš oddíl. První povídka Vítězství mu vyšla ve Skautu Junáku již v prosinci 1923. O deset let později ve stejnojmenném časopise publikoval na pokračování román Boj o první místo. A pak v rychlém sledu následovaly knihy Hoši od Bobří řeky, Přístav volá a dvě desítky dalších. Ty se spolu s mnoha povídkami a komiksy v čele s Rychlými šípy staly nejpodstatnější četbou pro několik generací mladých lidí. Jeho odkaz včetně autorských práv spravuje Skautská nadace Jaroslava Foglara.