Jak se stavěly nové divy světa


Tom Velčovský, Jiří Bartůněk

Unikátní srovnání světové architektury, jednotlivých stavebních postupů, kultur celého světa a rozličných historických období.

Seznam klasických divů světa existuje již mnohá staletí a tehdejší zázraky starověké architektury vybírali privilegovaní učenci. Nových sedm divů světa vybíralo přes 600 milionů lidí, kteří pro stavby hlasovali od roku 2000 do roku 2007. Velká čínská zeď, jordánská Petra, římské Koloseum, indický Tádž Mahal a jihoamerické Chichén Itzá, Machu Picchu a socha Krista Spasitele. Tyto stavby jsou jedinečným průřezem světovou architekturou a nabízejí nám unikátní možnost srovnat nejen jednotlivé přístupy, ale také kultury celého světa i rozličná historická období. Pojďte s námi cestovat napříč světem i časem a nahlédněte pod pokličku vzniku stavebních monumentů, jež pomohly tvarovat souSeznam klasických divů světa existuje již mnohá staletí a tehdejší zázraky starověké architektury vybírali privilegovaní učenci. Nových sedm divů světa vybíralo přes 600 milionů lidí, kteří pro stavby hlasovali od roku 2000 do roku 2007. Velká čínská zeď, jordánská Petra, římské Koloseum, indický Tádž Mahal a jihoamerické Chichén Itzá, Machu Picchu a socha Krista Spasitele. Tyto stavby jsou jedinečným průřezem světovou architekturou a nabízejí nám unikátní možnost srovnat nejen jednotlivé přístupy, ale také kultury celého světa i rozličná historická období. Pojďte s námi cestovat napříč světem i časem a nahlédněte pod pokličku vzniku stavebních monumentů, jež pomohly tvarovat současný svět.

Číst více
269 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 48
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.02.2023
Formát 240x320 mm
Hmotnost 0,586 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jan Kolouch Šrámek
EAN 9788000069357
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Tom Velčovský

Tom Velčovský


Tom Velčovský vystudoval Audiovizuální tvorbu na Slezské univerzitě, kde se zaměřil na tvorbu scénářů a storyboardů. Po studiu se věnoval reklamě, ale později se rozhodl pro tvorbu dětských knih a kreslení komiksových stripů.