Ve staré cihelně se svítí


Petr Hugo Šlik

Pokračování úspěšného titulu Tajemství jeskyně pokladů. Dobrodružný příběh ve foglarovské tradici pro starší kluky i holky.

Pokračování úspěšného titulu Tajemství jeskyně pokladů. Dobrodružný příběh ve foglarovské tradici pro starší kluky i holky.

Dvanáctiletí průzkumníci Vojta a Jindra získali kamarádku Terezu, která má stejnou kuráž jako oni dva. Společně objeví starou cihelnu, ve které přebývá asi dvacetiletý mladík František. Děti nejprve nechápou, co František v cihelně dělá, ale když jim mladý muž vysvětlí, že bojuje za záchranu architektonicky cenné cihelny, rozhodnou se mu pomoci. S nákupním centrem a obrovským parkovištěm by totiž Klárov nikdy nebyl jako dřív…

Číst více
239 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 152
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.03.2017
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,359 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Petr Morkes
Číslo dílu 2
EAN 9788000046020
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Petr Hugo Šlik

Petr Hugo Šlik


Petr Hugo Šlik vystudoval geodézii a jako zeměměřič také pracuje. Hraje na bicí v kapele Neúspěšný atlet a na kytaru v kapele Hugo a já, pro kterou zároveň skládá hudbu a píše texty. Žije v Libčicích nad Vltavou. Je autorem knih pro děti a mládež i dospělé. Je držitelem Ocenění poroty XIV. ročníku Literární ceny Vladimíra Vokolka 2010 v kategorii od 25 do 35 let. Jeho kniha Tajemství jeskyně pokladů byla zařazena do katalogu Nejlepší knihy dětem 2015/2016, výběru nejlepších dětských knih podle Komise pro dětskou knihu SČKN a České sekce IBBY. V roce 2016 vydal „román na přeskáčku“ pro dospělé Tržiště. Ke své knize Ztracený na Nevděku vytvořil i webové stránky www.ztracenynanevdeku.cz, kde se čtenáři mohou dozvědět, jak získat bonusovou kapitolu.