Novinky květnové, veletržní

Zprávy z redakce

Právě teď se na našich stolech vrší korektury knih, které bychom rádi vydali v první polovině května, před Světem knihy.

Kniha Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky budí rozruch všude, kde vyjde. Její autorky, Elena Favilli a Francesca Cavallo si na její vydání sehnaly peníze od čtenářů a knihu vypravily do světa vlastním nákladem. Představují v ní stovku báječných, silných, výjimečných a inspirativních žen, které se zapsaly do historie. Každý textový portrét doprovází podobizna od jedné ze šedesáti světových výtvarnic. Knížka od samých žen je rozhodně nejen pro holky! Vychází 7. května.

Alena Mornštajnová, známá autorka několika povedených knih pro dospělé, spojila síly s Galinou Miklínovou a rázným krokem vstoupila do království dětské literatury. Její kouzelný příběh o Strašidýlku Strášovi, které se bojí i zvuku vlastního jména, vás pobaví a trochu i dojme. Je o překonávání strachu, o přátelství i o tom, že nikdy nevíte, kdo vás překvapí. Knížka vyjde 7. května.

Na konec jsme si nechali jednu výtvarnou lahůdku. Zajímá vás, co všechno se seběhlo, když Áďa spadla do kanálu? Aby ne! Naše milá Áďa totiž tím kanálem propadla rovnou do staré Prahy. Tam se seznámila s jedním moc milým krysákem a taky s moudrým rackem a tihle dva společníci ji provázejí historií. Autorka a ilustrátorka Sylva Francová v zábavných, a přitom poučných textech i v propracovaných a detailních ilustracích vypráví nejen příběh Prahy a českých zemí, ale i příběh dvou holčiček, které k sobě někdy těžko hledají cestu, ale přece se mají nade všechno rády.