Hrad v Pyrenejích


Jostein Gaarder

Steinn a Solrun se kdysi milovali, rozešli se a po letech se náhodou znovu setkávají na terase osamělého starého hotelu v západním Norsku.

Právě na tomto místě kdysi zažili cosi podivného, událost, která jimi hluboce otřásla a vedla k jejich rozchodu. Na to, co se tenkrát přihodilo,

mají dodnes oba naprosto odlišný názor. Mohou si dnes porozumět?

Rozhovor, který znovu otevírají, je dialogem dvou rozdílných světonázorů.

Hrad v Pyrenejích je román o lásce a zároveň ideový román. Kdo jsme? Odkud jsme přišli? Co je to vědomí? Může lidský život osvětlit výhradně rozum a věda, anebo existují duchovní síly, které jsou lidskému chápání skryté?

Jostein Gaarder, spisovatel a filosof, autor knihy Sofiin svět, dosáhl světového úspěchu na celém světě svými romány, které byly přeložené do více než padesáti jazyků a prodané ve více než padesáti milionech exemplářích.

Číst více
119 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 168
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.02.2011
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,36 kg
Jazyk čeština
Původní název Slottet i Pyreneene
Původní jazyk norština
Překladatel Jarka Vrbová
EAN 9788000026435
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder


Jeden z nejznámějších norských spisovatelů má na svém kontě knihy převážně pro děti a mládež. Studoval skandinávské jazyky a teologii na univerzitě v Oslu a v letech 1981–1991 vyučoval filosofii a literaturu na vysoké škole v Bergenu. Kniha Sofiin svět, román o dějinách filosofie, autora proslavila a stala se světovým bestsellerem. Po úspěchu Sofiina světa přestal Gaarder učit a začal se naplno věnovat psaní knih. V roce 2017 vyšel česky jeho román Loutkář. Gaarderovy knihy jsou přeloženy do více než padesáti jazyků.