Kocourek Tulák Kotoulek


Milada Rezková

Kocourek Kotoulek objevuje svět!

Jednou ráno, bylo to nejspíš ve středu, zkutálelo se ke kurníku pod kopcem Jivina chlupaté klubíčko. Slípka Popkorn, která nosí kolem krku žluté korále, i její slepičí kamarádka Papundekl, které na hlavě trčí peří neposlušně vzhůru, se diví. Koko, koko, co to je toto? Kocourek Kotoulek! Otázek má nejmíň kilo, kdo mu řekne, jak to bylo? Drobná babypunková kreslená pohádka z dílny renomované autorské dvojice Milada Rezková – Lukáš Urbánek fakt vůbec nenudí!

Milada Rezková je spisovatelka dětských knih a redaktorka časopisu Raketa. Společně s ilustrátorem Lukášem Urbánkem vymysleli postavu populárního Doktora Racka, kterého poslali na prázdniny, na hory i na cestu kolem světa. Svoje bláznivá dobrodružství Racek pravidelně zažívá také v komiksech časopisu Raketa. Knihy o Dr. Rackovi byly oceněny Zlatou stuhou a nominací na cenu Czech Grand Design. Autoři společně s grafikem Jakubem Kašem vytvořili dále například knihu Babočky, vodáckou knihu podle fotografií L. Sitenského Hurá na kajak!, která roku 2012 získala ocenění Zlatá stuha v kategorii výtvarný počin roku. Dále knížku o strachu Neboj, neboj! a příběh o dobrodružném putování trávicí soustavou Velký Bobek (Pro děti pravidelně pořádají workshopy, komiksové dílny a výstavy.

Milada Rezková je též mj. autorkou knihy To je metro, čéče, oceněné v soutěži Nejkrásnější české knihy roku 2019.

Animátor a ilustrátor Lukáš Urbánek se může pyšnit i oceněním za nejkrásnější knihu roku 2011 (Komiksová etiketa) a výtvarný počin roku 2012 (Hurá na kajak!). Ilustruje také učebnice matematiky Hejnovou metodou. Zabývá se i animací. Spolupracuje s bejbypankovým sdružením Kašpárek v rohlíku a je též mj. autorem knih podle oblíbených televizních cyklů Mistr E a Agent v kapse a populárně-naučné knížky České státní svátky. Co vlastně slavíme?

Číst více
199 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 40
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.04.2021
Formát 160x195 mm
Hmotnost 0,224 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Lukáš Urbánek
EAN 9788000061245
Věk od 4
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem