Hoši od Bobří řeky (sběratelské vydání)


Jaroslav Foglar

Sběratelské vydání s ilustracemi Zdeňka Buriana.

Příběh o skautských výpravách, plnění bobříků, i o ryzím přátelství. Vedoucí Rikitan dá dohromady partu dvanácti chlapců a utvoří oddané bratrstvo. Každý z nich je jiný, ale všichni se navzájem skvěle doplňují. Rikitan pro chlapce vymýšlí zábavné hry, aby je vedl k čestnosti, fyzické síle i moudrosti. Společně si zamilovávají přírodu a podle zálesáka Roye loví bobříky. Stávají se tak věrnými kamarády, kteří spolu zažívají nezapomenutelná dobrodružství.

Číst více
399 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 264
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 09.12.2019
Formát 170x235 mm
Hmotnost 0,705 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Zdeněk Burian
EAN 9788000049144
Věk od 9
Edice Foglarovky
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Recenze

Kulturní vložka - Hoši od Bobří řeky (sběratelská edice)

„Burianova kresba se pyšní nádhernou barvou, citem pro detail a až jakousi zvláštní fotorealističností. Svoji část úspěchu na tom jistě sehrála použitá barva, tzv. kvaš, což jsou vodové barvy smíchané s dalšími látkami. Výsledná malba je sytější a hustší, což lze u jeho díla znatelně rozpoznat.“

Autor knihy

Jaroslav Foglar

Jaroslav Foglar


Spisovatel, šéfredaktor časopisů Mladý hlasatel, Junák a Vpřed, významný metodik, dlouholetý skautský vůdce 2. oddílu Praha. Své zkušenosti, nápady a programové tipy nabízel ostatním prostřednictvím časopisů a později knih na pomezí příběhu a metodické příručky, jako byly Kronika Ztracené stopy či Náš oddíl. První povídka Vítězství mu vyšla ve Skautu Junáku již v prosinci 1923. O deset let později ve stejnojmenném časopise publikoval na pokračování román Boj o první místo. A pak v rychlém sledu následovaly knihy Hoši od Bobří řeky, Přístav volá a dvě desítky dalších. Ty se spolu s mnoha povídkami a komiksy v čele s Rychlými šípy staly nejpodstatnější četbou pro několik generací mladých lidí. Jeho odkaz včetně autorských práv spravuje Skautská nadace Jaroslava Foglara.