Rychle vpřed: Dědečku, vyprávěj!


Arnošt Goldflam

Poutavé vyprávění, jak a čím se lidé dřív přepravovali po zemi, po vodě i vzduchem. Půvabné leporelo doprovodil svým nezaměnitelným stylem Arnošt Goldflam.

Poutavé vyprávění, jak a čím se lidé dřív přepravovali po zemi, po vodě i vzduchem.

Tak si, děti, představte, že bych byl tak trošku váš dědeček. Sem tam už se mi něco plete, na některé věci si ale vzpomínám docela dobře. Budu vám vyprávět o tom, jakými auty se jezdilo a letadly létalo a loděmi plulo, když jsem byl tak malý jako vy. Tak pěkně poslouchejte!

Číst více
99 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr leporelo
Počet stran 14
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 30.11.2015
Formát 160x240 mm
Hmotnost 0,193 kg
Jazyk čeština
EAN 9788000041094
Věk od 3
Typ Kniha
Vazba leporelo rozkládací se hřbetem

Autor knihy

Arnošt Goldflam

Arnošt Goldflam


Arnošt Goldflam je režisér, herec a spisovatel, který se narodil roku 1946 v Brně. Krátce studoval na lékařské fakultě, pracoval jako dělník a technický úředník, intenzivně se věnoval výtvarnému umění; absolvoval studia činoherní režie na JAMU. Po absolutoriu zakotvil v brněnském HaDivadle. Od roku 1993 pohostinsky občas režíruje nebo režíroval např. v Dejvickém divadle, Divadle Archa, Divadle Na zábradlí, Divadle Komedie, Klicperově divadle Hradec Králové, Ypsilonce, Národním divadle Brno a Praha či Městských divadlech pražských. Kromě toho vyučoval režii a tvůrčí psaní na divadelní fakultě JAMU, kde byl jmenován profesorem. Je autorem více než 40 divadelních dramatizací a více než 40 divadelních her. V televizi a filmu nejčastěji bývá obsazován jako bizarní typ. Vyšlo mu několik povídkových a dětských knih, za titul Tatínek není k zahození získal cenu Magnesia Litera.