Jak se co dělá


Oldřich Růžička

Různé návody a postupy z každodenního života, které potěší všechny malé čtenáře.

Ilustrované postupy v šesti velkoformátových rozkládacích mapách.

Víš, jak se vyrábí lžíce? Než se může tato na první pohled prostá věc začít tvořit, musí se získat železná ruda, ze které se vyrobí železo. Aby se mohlo vyrábět železo, je třeba vytěžit uhlí a vápenec. Uhlí se musí přeměnit v koks, vyrobené železo je třeba zušlechtit na ocel, a teprve ta se může tvarovat a lisovat do podoby lžíce. I tak zdánlivě jednoduchá věc jako lžíce zaměstná mnoho lidí různých profesí a vyžaduje řadu důležitých znalostí. Stejně tomu je například při výrobě chleba, trika nebo jednoduché sklenice. Každou z těchto na první pohled obyčejných věcí je možné vytvořit jen díky jednotlivým složkám, ze kterých se vyrábí. Každou tuto složku je potřeba vytěžit, získat, vyrobit nebo jiným způsobem připravit.

Ač je naše kniha o nejvšednějších věcech denní potřeby, při popisu jejich výroby se dozvíš celou řadu zajímavých informací.

Číst více
349 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr encyklopedie
Počet stran 6
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.03.2016
Formát 230x260 mm
Hmotnost 0,783 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Alexandra Hetmerová
EAN 9788000040851
Věk od 0
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Autor knihy

Oldřich Růžička

Oldřich Růžička


Vystudoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity a více než 12 let působil jako učitel na základní škole a následně na gymnáziu. Po opuštění pedagogické dráhy začal pracovat jako redaktor, posléze šéfredaktor a publisher v nakladatelství Computer Press, kde stál mimo jiné u zrodu nově vznikajících redakcí knih pro děti a mládež, redakce hobby literatury a dalších oblastí non-fiction literatury. V roce 2007 založil nakladatelství B4U Publishing, které se od svého počátku zaměřilo na tvorbu knih pro děti a orientovalo se převážně na zahraniční trhy. Jeho knihy byly přeloženy do více než padesáti jazyků a prodávají se ve čtyřiceti zemích pěti kontinentů.