Baobaba a jiné příběhy


Zuzana Pospíšilová

Krátké bajky, příběhy a pohádky na ukrácení dlouhé chvíle.

Baobaba, Šiškáček, skřítek popleta, uzdravený hejkal, strašidlo pod postelí, obří pavouk, neposlušná Johanka… Ti všichni a nejen ti na vás čekají v této knížce plné krátkých bajek, příběhů a pohádek na ukrácení dlouhé chvíle. Dozvíte se, jak se medvědovi podařilo vyhnat z kožichu blechu, jak moucha přelstila lva, jestli je moudřejší sova nebo liška, jak prospěšné je dělat dobré skutky a jak nebezpečné neuklízet si pokojíček a neposlouchat rodiče…

Ale hlavně se dobře pobavíte!

Číst více
249 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 112
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.09.2015
Formát 163x238 mm
Hmotnost 0,424 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Eva Chupíková
EAN 9788000040295
Věk od 6
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Zuzana Pospíšilová

Zuzana Pospíšilová


Vystudovala psychologii na Masarykově univerzitě v Brně, od roku 1999 pracovala jako psycholožka v Dětském rehabilitačním stacionáři a posléze ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Má dvě dcery, díky kterým se začala věnovat psaní. Od roku 2005 jí začaly vycházet první knihy. Od té doby v mnoha nakladatelstvích vyšla již řada knih s jejími pohádkami, příběhy, verši a hádankami. Také vytvořila řadu textů pro dětská leporela.

Knihy Lumpíček a Rošťanda nebo Bez práce nejsou koláče byly oceněny na Polabském knižním veletrhu. Kniha Knihovnické pohádky získala cenu knihovníků v soutěži SUK – Čteme všichni. Některé pohádkové příběhy se dočkaly i rozhlasového zpracování, jako například Pohádky pod polštář, Vánoční pohádky a Zlobivé pohádky.

V současné době už se věnuje jen literární tvorbě pro děti. V nakladatelství Albatros jí vyšla úspěšná kniha Baobaba a jiné příběhy.