Artemis Fowl - Poslední strážce


Eoin Colfer

Ani závěrečný díl fowlovské série vás nezklame!

Blíží se Armagedon – nad lidským světem se stmívá!

V centru pozornosti je Opal Koboi, megalomanská šotka, geniální, sobecká a ješitná vynálezkyně a organizátorka skřetího převratu, která je ochotna pro svou slávu učinit absolutně cokoliv. Jejím cílem je vyhladit lidstvo a stát se královnou. Vládne černou magií, oživí začarované duše bojovníků, chránících Bránu berserků po deset tisíc let, ovšem ti si musí najít tělo, aby mohli plnit Opaliny rozkazy. A co když duše berserků vstoupí do těl vran, králíků, psů, nebo do dětských těl čtyřletých dvojčat Mylesa a Becketta, zvědavých bratrů Artemise Fowla? A ti všichni se zapojí do zničení lidské rasy. Může Artemis Fowl se svými přáteli kapitánkou Krátkou, osobním strážcem Butlerem nebo kentaurem Klusákem zastavit Opal a zabránit konci světa?

Ani závěrečný díl fowlovské série vás nezklame: stejně jako v předchozích dílech jsou zde namíchány prvky pohádky a irského folklóru, autor pracuje s motivy lásky i nenávisti, chamtivosti, ješitnosti i altruismu, přátelství, důvěry, dobra a zla. Celou knihu provází zlomyslný smysl pro legraci občas dovedený na hranu černého až nechutného humoru.

Osmá kniha získala v roce 2012 cenu Irish Book Award v kategorii irské knihy pro starší děti. Překlad závěrečného dílu završuje také české vydání série, jejíž první díl – Artemis Fowl – vyšel v Albatrosu v roce 2002.

Číst více
79 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 03.11.2014
Formát 114x114 mm
Hmotnost 0,35 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 8
Řady Artemis Fowl
Původní název Artemis Fowl The Last Guardian
Původní jazyk angličtina
Překladatel Veronika Volhejnová
EAN 9788000037073
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Eoin Colfer

Eoin Colfer


Autor kultovní série o Artemisi Fowlovi vyrůstal ve Wexfordu na jihovýchodním pobřeží Irska spolu se svými čtyřmi bratry. Oba rodiče byli učitelé. S psaním začal Eoin už na základní škole – s oblibou sepisoval napínavé příběhy o vikinzích a dalších historických postavách a událostech, které právě probírali. Po studiích na dublinské univerzitě se rozhodl pokračovat v rodinné tradici – stal se učitelem ve Wexfordu. V šestadvaceti letech se ale oženil a s manželkou se vypravil za prací do světa. Působil v Saúdské Arábii, Tunisku či Itálii. V roce 1998 vyšla jeho první kniha, inspirovaná tím, co prožil v Tunisku: Benny and Omar. Když v roce 2001 vyšel Artemis Fowl, byl už Colfer tak známým a oblíbeným autorem, že mohl opustit své původní povolání učitele a stát se spisovatelem na plný úvazek. Osmidílná série o zlosynovi Artemisi Fowlovi byla přeložena do mnoha světových jazyků. V roce 2020 pak přichází do kin adaptace prvního dílu Artemise Fowla v podání Walt Disney Studios. Colfer nyní s manželkou a dvěma syny žije v irském Dublinu.