Hromnice aneb Příběh tajemné stopařky


Eva Prchalová

Když bouře přinese do přírody temno a duši svírá úzkost, tak teplý a hřejivý plamínek hromničky tento stav rozptýlí. Hromnička je světlo, které ochraňuje dům a odvrací pohromy. V našem příběhu je Hromnice citlivá holčička s vlasy barvy skořice, s modrýma očima a s fantazií bez hranic. Je chytrá, žije s maminkou a tátou a společně prožívají vedle všedních dnů také chvíle zvláštní, sváteční. Často si je hlavní hrdinka sama vybájí. Prožije však také skutečné dobrodružství i strach. Poetické vyprávění o dívčiných snových výpravách se změní v napínavé čtení ve chvíli, kdy se hrdinka rozhodne nejen snít, ale začne skutečně stopovat prvního člověka, kterého potká.

Vše šťastně skončí, jak to má v příběhu pro děti být.

Z textu na nás dýchá klid a optimismus a nechybí zde humor. Jde o příběh, který nás posune – obohatí nejen děti, ale i dospělé o něco nového, pozitivního.

Rukopis knihy zvítězil v literární soutěži o nejlepší původní českou prózu vyhlášenou nakladatelstvím Albatros v roce 2009. Nyní vychází s kouzelnými barevnými ilustracemi Zuzany Seye.

Číst více
249 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr pohádka
Počet stran 104
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.03.2011
Formát 163x238 mm
Hmotnost 0,4 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Zuzana Seye
EAN 9788000027241
Věk od 7
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem