Vinnetou


Vinnetou - Poslední výstřel

Vinnetou - Poslední výstřel

Posledním výstřelem končí jeden z nejslavnějších příběhů dobrodružné literatury. Mezi vyprávěním prvních příhod Vinnetoua a Old Shatterhanda v první osobě a mezi konečným uspořádáním celého cyklu uplynulo téměř dvacet let. Vznikl tak pestrý a nesourodý celek, který právě tím působí velice věrohodně a poutavě. Třetím svazkem je uzavřeno nové vydání Vinnetoua v rámci edice KOD, kde tato trilogie vychází s úplným ilustračním doprovodem Zdeňka Buriana poprvé.

Číst více
Vinnetou - Rudý gentleman

Vinnetou - Rudý gentleman

Vinnetou a Old Shatterhand se stali doslova legendárními postavami dobrodružné literatury. V druhé knize našeho třísvazkového vydání k nim navíc přibývají nezapomenutelné postavy odvážných dobrodruhů - Old Death a Old Firehand. Kniha vychází v oblíbené edici KOD (Knihy odvahy a dobrodružství) s ilustracemi Zdeňka Buriana.

Číst více
Vinnetou

Vinnetou

Románový cyklus Vinnetou patří k nejoblíbenějším dobrodružným knihám již více než sto let. Tentokrát vychází slavná trilogie v rámci reedic významných titulů z edice KOD – Knihy odvahy a dobrodružství. Toto vydání je unikátní tím, že vychází ve formátu i v grafické úpravě oblíbené kodovky, a navíc s kompletním ilustračním doprovodem, který ke knize v rozmezí více než třiceti let vytvořil malíř Zdeněk Burian.

Číst více
Vinnetou - Poslední výstřel

Vinnetou - Poslední výstřel

Posledním výstřelem končí jeden z nejslavnějších příběhů dobrodružné literatury - příběh dvou hrdinů Vinnetoua a Old Shatterhanda a jejich přátel i nepřátel. Převyprávění Vítězslava Kocourka napsané s respektem k Mayovu původnímu textu je dnes považováno v českém kontextu za kanonické. Jde rovněž o první vydání u nás, jež shromáždilo co nejkompletnější soubor ilustrací Zdeňka Buriana, ať už kvašů či pérovek.

Číst více
Vinnetou - Rudý gentleman

Vinnetou - Rudý gentleman

Tisíckrát byl zatracen, vysmíván, tisíckrát zapomenut a znovu objevován. Fenomén Karl May navzdory všemu žije dodnes stejně jako jeho hrdinové – Vinnetou a Old Shatterhand! V druhé knize našeho třísvazkového vydání k nim navíc přibývají nezapomenutelné postavy odvážných dobrodruhů – Old Death a Old Firehand. Soubor stejně nezapomenutelných ilustrací Zdeňka Buriana vychází v tomto vydání v úplnosti a v kvalitě, v jaké v knižní podobě dosud nevyšel.

Číst více