Klára


Klára a hříbátko

Klára a hříbátko

Den, kdy má Mira přivést na svět hříbátko, se nezadržitelně blíží a Klára má obavy. Podaří se všechno, jak má? V minulosti totiž Mira nakonec o hříbátko vždycky přišla… Naštěstí je tu pro Kláru Sandro, Jonteho bratranec. Začínají mít k sobě postupně čím dál blíž… Ale co na to Jonte?

Číst více
Klářina volba

Klářina volba

Klára se trápí - má starost o nemocného tatínka, který na ni navíc nemá čas, Lisa začala chodit s Peterem, a k dovršení všeho si Klára přestává rozumět s Jontem, který se po posledním zpackaném závodě hodně změnil. Zbyl jí vlastně jenom Star. Učí se ho zapřahat do saní, aby mohli s tátou podniknout slíbenou vyjížďku, na kterou se Klára moc těší, ale hned první pokus se zvrtne a téměř skončí katastrofou. V závěru knihy Klára čím dál víc uvažuje, jestli je do Jonteho ještě vůbec zamilovaná…

Číst více
Klářin velký závod

Klářin velký závod

Klára, Lisa, Jonte a Sandro trénují pod Peterovým vedením na vánoční závod v jízdárně. Lisa doufá, že ji vyberou do školního družstva. Ale to se nestane, a tak se rozhodnou jít na to jinak – společně nastoupí do závodu proti družstvu školy jako konkurenční tým. Kdo vyhraje napínavý závod?

Číst více
Klára a Jonte

Klára a Jonte

Tentokrát se Klára zmítá mezi dvěma kluky – svým nejlepším kamarádem Jontem a jeho černovlasou kopií, bratrancem Sandrem. Klára neví, pro kterého z nich se rozhodnout, myslí si, že Jonte se na ni zlobí, protože jí Sandro dal pusu, a tohle všechno ji tak zaměstnává, že skoro nemá čas na Stara, což štve zase ji. A aby toho nebylo málo, Klářina máma si taky pořídí vlastního koně, kobylku arabského plnokrevníka!

Číst více
Klářino vítězství

Klářino vítězství

Kláru čekají první závody v terénu. Přípravy jdou Kláře skvěle, až do chvíle, kdy se Star splaší, ona z něj spadne a málem ochrne. Vyšvihnout se znovu do sedla je najednou tak těžké… Kláru zachvátí panický strach. Podaří se jí ho překonat? Jonteho bratr Peter, nejlepší jezdec v okolí, chce Kláře pomoct. Ale myslí to vážně? A záleží na tom vůbec? Hlavně když Klára najde odvahu znovu jezdit.

Číst více
Klára na Malinové stráni

Klára na Malinové stráni

Klára začíná chodit do sedmé třídy. Začátek školního roku se ale vůbec nevyvíjí podle jejích představ: rozhádá se svojí nejlepší kamarádkou, a navíc zjistí, že s ní bude odteď do třídy chodit její letní láska – Jonte, který se k ní vůbec nehlásí. A ještě ke všemu se se Starem přihlásila na závody ve skoku. Jak si s tím vším poradí?

Číst více
Klára má koně

Klára má koně

Klára má konečně koně! Její nový poník Star už je ve stáji a po počátečních neshodách si k sobě pomalu hledají cestu. Ale přestože ho Klára krmí, co může, aby trochu přibral, Star je čím dál hubenější. Vypadá to, že něco není v pořádku...

Číst více
Klářin sen

Klářin sen

První díl série (nejen) koňských příběhů pro děvčata! Klára miluje koně a marně touží stát se jezdkyní. Když jí maminka oznámí, že se budou stěhovat, je nejen nešťastná, ale i pěkně naštvaná, nechce se jí měnit školu ani kamarádky.Přesto se jednoho dne obě vypraví na venkov prohlédnout si dům, v kterém by měly už na podzim bydlet. Když Klára v zahradě objeví starou stáj, a nedaleko navíc i jezdeckou školu, jen se jí zatají dech. Že by se snad vyplnil Klářin dávný sen?

Číst více