Strašidelnická


Z ohně a písku

Z ohně a písku

I Jizerské hory jsou plné strašidel! Bráškové Ondra a Vítek se tentokrát vydávají na prázdniny do Jizerských hor, kraje sklářů a jedné protržené přehrady. A právě tam beze stopy mizí místní strašidla: felsové a kvítenky. Kluci se spolu s kamarádkou Háňou rozhodnou odhalit tajemství tohoto záhadného místa. Dozví se tak o jeho dramatické minulosti a proniknou také do tajů výroby skla. Cestu jim ale zkříží jedno opravdu mocné strašidlo...

Číst více
Dole

Dole

Na brášky Ondru a Vítka čeká po napínavém dobrodružství v pražském metru další fascinující místo pod zemí k prozkoumání – spletité a opuštěné důlní štoly Krušných hor! O tajemství opět nebude nouze, protože i tam žije spousta strašidel: permoníci, břichuřky, bultové… a ti všichni potřebují pomoc. Kluci neváhají ani chvilku a neohroženě se vrhnou do podzemí. Kilometry prastarých důlních chodeb je zcela pohltí. Co všechno se jim podaří objevit?

Číst více
Strašidelnická

Strašidelnická

Jednoho dne si bráškové Ondra a Vítek přinesou domů z metra opravdické strašidlo – střapáče! Hned se s ním spřátelí, ale to ještě netuší, co má tenhle tvor za lubem. A že rozhodně nestraší sám... Pražské metro je totiž strašidel plné! Nastupte na eskalátory a vydejte se na zábavné i napínavé dobrodružství v podzemí, kde skučí daleko víc věcí než jen vítr od přijíždějící soupravy!

Číst více