Medvídek


Macurová Katarína

Medvídek a potopa světa

Medvídek a potopa světa

Jablka! Ta má medvídek tuze rád. Na zahradě si jich nasbíral celou ošatku a už si vymyslel, co z nich doma udělá. Ale jak je zabraný do myšlenek, nevšimne si, že voda z jeho zahradní hadice vytéká a vytéká. A tak - když se ráno probudí - zjistí, že se jeho zahrádka v noci změnila přímo k nepoznání! Roztomilé ilustrace, nečekaná zápletka, něžně vyprávěný příběh a humorné rozuzlení nakonec - to vše v autorské knize oceňované ilustrátorky Kataríny Macurové.

Číst více
Medvídek v dílně

Medvídek v dílně

Jak postavit motokáru? To máte: dřevo, metr, pilu, vrtačku, kola, šroubky, volant, šroubovák… Medvídka zkrátka čeká spousta práce. Pomůže mu vůbec někdo? Ale to víš, že jo. Ježek stejně jako medvídek má totiž velký sen – zúčastnit se závodu o pohár plný medu. Tak jim drž palce, ať se jim ta motokára podaří. A nezapomeň na kouzelné táhlo! Díky němu se ti změní obrázky přímo před očima.

Číst více
Medvídek v kuchyni

Medvídek v kuchyni

To je ale dvojka! Jedna je hubená jako lunt a druhá nemá daleko do kuličky. Dvě myšky, které obvykle u medvídka doma dělají jen samou neplechu, se rozhodly, že mu tentokrát pomůžou. S medvídkem upečou vynikající pizzu! Se sladkou rajčatovou omáčkou a se sýrem, ten mají nejradši. Co myslíš, podaří se jim to? Jedno je jisté – doma u medvídka bude zase veselo. Díky kouzelnému táhlu zvířátka téměř ožijí!

Číst více
Medvídek na zahradě

Medvídek na zahradě

V létě na zahradě zrají jahody. Medvídek se o ně dobře stará. Jsou červené a sladké. Uf, to je horko! Kde je medvídkův klobouk? A kdo mu snědl mrkev? Pojď s medvídkem a s jeho kamarádem zajícem na zahradu. Prožiješ s nimi spoustu legrace! Díky kouzelnému táhlu se ti změní obrázky přímo před očima.

Číst více
Medvídek na farmě

Medvídek na farmě

Medvídek má malou farmu, kde se stará o zvířátka – slepičky, ovečky i koníky. Pomáhá mu jeho kamarád prasátko, jenže občas se mu to tak trochu vymkne z kopýtek. A podle toho to pak na farmě vypadá. Prožijte jeden den s medvídkem a jeho kamarádem, poznávejte zvířátka, která žijí na farmě, a čarujte s kouzelným pohyblivým táhlem. Užijete si spoustu legrace!

Číst více
Proč nekveteš?

Proč nekveteš?

Ta je hezká! zaradoval se medvídek, když ve své zahradě objevil zvláštní rostlinku. Každý den ji zaléval, stínil jí před žárem slunečníkem, před spaním jí nezapomněl popřát dobrou noc. Ale květina nic. Proč nekveteš? dumal malý zahradník. Zdaleka ovšem netušil, co se zatím děje pod zemí!

Číst více