Emily Vichrná


Ponoř se pod hladinu, staň se na okamžik mořskou pannou a prozkoumej s Emily podmořský svět!

Emily Vichrná a proud času

Emily Vichrná a proud času

Emily získá kouzelný kamínek, který umí plnit přání. Díky němu nahlédne do budoucnosti… a je to pohroma! Zkusí jiné přání, jenže každá cesta časem ji dovede do budoucnosti, která se vyvíjí nepříznivě buď pro suchozemce z Brightportu, nebo pro mořské lidi v Shiprocku. Oceán je znečištěný spoustou plastů, všude samé odpadky a obyvatelé obou měst spolu nedokážou žít v souladu. Existuje něco, co by Emily mohla udělat, aby budoucnost změnila?

Číst více
Emily Vichrná a pirátský princ

Emily Vichrná a pirátský princ

Po minulém dobrodružství čeká Emily, její rodinu a přátele za odměnu plavba na luxusní výletní lodi. Ta se ale brzy změní v noční můru, když loď přepadnou piráti… a unesou Aarona! Emily je odhodlaná udělat cokoliv, aby ho zachránila, a stane se tak součástí nebezpečné pirátské honby za pokladem. Podaří se jí Aarona zachránit?

Číst více
Emily Vichrná a zrádný vodopád

Emily Vichrná a zrádný vodopád

Emily se s Aaronem a Shonou vydává na prázdniny k moři a doufá, že tentokrát ji nečeká vůbec žádné dobrodružství. Chce si prostě jen užít prázdniny se svými kamarády. To se ale změní, když na jednom z ostrovů objeví vodopád, za kterým se skrývá utajená vesnice místních obyvatel. Ti věří, že jedině Emily s Aaronem jim můžou pomoct odvrátit zkázu jejich ostrova, jak praví dávné proroctví. Emily s Aaronem se tak vydávají najít bájného obra… Podaří se jim ostrov zachránit?

Číst více
Emily Vichrná a loď ztracených duší

Emily Vichrná a loď ztracených duší

Emily s Aaronem na jedné ze svých výprav objeví tajnou vyhlídku, odkud zahlédnou zakletou loď, která se objevuje vždy jen v určitý čas a pak zase mizí. Společně zjistí, že loď i její pasažéři uvízli mezi světem živých a mrtvých a že jedině Emily jako napůl mořská panna a napůl suchozemec je může zachránit. Pokud se jí to však nepodaří, nevrátí se zpátky ani ona. Obstojí Emily v tak těžké zkoušce?

Číst více
Emily Vichrná a země půlnočního slunce

Emily Vichrná a země půlnočního slunce

Moře se bouří a vládce všech moří Neptuna pronásledují zlé sny. Je přesvědčený, že jeho lidu hrozí bezprostřední nebezpečí, pověří proto Emily a Aarona, aby se vydali na sever do daleké země půlnočního slunce a zjistili, co se děje. Na výpravě na ledový sever však číhají mnohá nebezpečí a zároveň se tam skrývá Neptunovo nejtemnější tajemství. Obstojí Emily s Aaronem v těžké zkoušce?

Číst více
Emily Vichrná a tajemství mořské sirény

Emily Vichrná a tajemství mořské sirény

Emily Vichrná se i s celou svou rodinou vrací do Brightportu, kde vyrůstala. Její pokusy smířit mořské a suchozemské obyvatele se však zdají být naprosto marné. Život jí navíc neustále ztěžuje její bývalá kamarádka Mandy Rushtonová. Dokonce Emily vyhodí ze školy pro mořské panny, kterou měla tak ráda! Vydá se proto za tajemnými mořskými sirénami, které Neptun odsoudil k životu v podmořské jeskyni. Odhalí Emily jejich tajemství?

Číst více
Emily Vichrná a hrad v mlze

Emily Vichrná a hrad v mlze

Emily Vichrná, která se ve vodě proměňuje v mořskou pannu, žije spokojeně ve svém novém domově na tajném ostrově. Jenže když si jde jednoho dne hrát na pláž, najde neobvyklý prsten, nasadí si ho… a v tu ránu je v pasti! Vládce moří Neptun strašlivě zuří, uvalí na Emily kletbu a vyžene ji z ostrova. Rozbouřené moře zanese dívku k hradu v mlze, který ukrývá tajemství záhadného prstenu. Existuje někdo, kdo může Emily pomoct? Nebo už je příliš pozdě?

Číst více
Emily Vichrná a příšera z hlubin

Emily Vichrná a příšera z hlubin

Ostrov v zářivě modrém moři. Palmy, bílý písek. Utajené místo, kde společně žijí suchozemští a mořští lidé a kde je v pořádku být holkou, které ve vodě vždycky naroste rybí ocas. Nový domov Emily Vichrné je dokonalý. Jenomže Emily všechno pokazí tím, že vzbudí ze stoletého spánku Krakena. Když se tahle legendární mořská příšera vynoří z hlubin a budoucnost obyvatel ostrova se stane velice nejistou, Emily učiní zoufalý pokus, aby všechny zachránila. Podaří se jí to?

Číst více
Emily Vichrná a rybí ocas

Emily Vichrná a rybí ocas

Dvanáctiletá Emily žije odnepaměti na lodi. Její matka ji ale celý život úzkostlivě drží od vody co nejdál. Přesto nakonec povolí a dovolí Emily chodit ve škole na hodiny plavání. Přihodí se však něco naprosto nečekaného! Jakmile vklouzne do vody, stane se z ní mořská panna. A brzy pozná, že zdaleka není jediná. Pod mořskou hladinou se ukrývá úchvatný, tajemný svět, kde mořské panny studují ve škole mnohem zajímavější předměty – třeba vábení námořníků.

Číst více