Ema


Ema, bratříček a Petr

Ema, bratříček a Petr

V knížce najdete dva krátké příběhy. V prvním Ema dostane bratříčka. Bratříček jí, kaká, křičí a spí. Ema má bratříčka moc ráda, ale občas by ho s chutí vyměnila za nějakou tetu! Druhé vyprávění je o Emě a jejím kamarádu Petrovi. Jak je možné, že je u každého skoro všechno jinak? Jiné je to u nich doma, i každý vypadá jinak. Je to ale zábava, zjišťovat, co je tak odlišuje! Nakonec, kdyby vše bylo pořád stejné, byla by to nuda.

Číst více
Ema ve školce

Ema ve školce

Ema chodí do školky ráda. Nejvíc si hraje s Nelou, i když se občas pošťuchují. Ve školce Emu všechno baví, někdy se jí ani nechce domů a maminka musí počkat, než si Ema dohraje. Děti mají ve školce strom, na který mohou šplhat. Tentokrát se Ema s Nelou nepohodly, až Ema spadla. A dole byly dva kameny. Ema se uhodila, až jí teče krev. Musí do nemocnice. Ema ošetření statečně vydrží a při příchodu do školky se usmívá. Ema je hrdinka! V knížce jsou dva příběhy – Ema ve školce a Ema u doktora.

Číst více
Ema Naopak

Ema Naopak

Ema je skoro pořád veselá. Ale někdy se vzteká, je protivná a má špatnou náladu. To se potom změní v Emu Naopak. Co všechno tahle Ema provádí? Ledacos! Ve dvou krátkých příbězích švédská autorka a zároveň ilustrátorka vede děti k pořádkumilovnosti, ovládání svéhlavých nálad a k poznání, co je správné a co ne. Obrázková knížka pro děti předškolního věku.

Číst více