Pátračka Gilda


Pátračka Gilda a Jezerní panny

Pátračka Gilda a Jezerní panny

Po prázdninách začne Gilda chodit do církevní školy, kde se to záhadami jen hemží. A nebyla by to zvědavá Gilda, aby se nevydala po stopě tajemného zločinu. Podaří se jí odhalit podivné okolnosti utonutí jedné studentky, kterou strašidla soustavně pronásledovala? Druhý příběh úspěšné detektivní řady o svérázné pubertální Gildě Joyceové, posedlé pátráním po strašidlech a záhadách.

Číst více
Pátračka Gilda a mrtvá schránka

Pátračka Gilda a mrtvá schránka

Gilda Joyceová počtvrté! Naše stále výstřední, nyní skoro patnáctiletá školačka z Detroitu, která již prokázala své parapsychologické schopnosti a má v této oblasti nemalé úspěchy, tráví tentokrát prázdniny ve Washingtonu, většinou v Muzeu špionáže. Gilda je tu na praxi, ale v jejím případě se nemůže pobyt odehrát bez duchů, špionů a rozřešení zajímavého případu.

Číst více
Pátračka Gilda a Duchova sonáta

Pátračka Gilda a Duchova sonáta

Gildina nejlepší kamarádka Wendy Choyová byla vybrána, aby hrála na Mezinárodní soutěži mladých klavírních virtuosů v Oxfordu! A to si Gilda přece nemůže nechat ujít! Sbaleno už má: růžový deštník, boty na jehlách, obří sluneční brýle i síťované punčochy. Ale zdá se, že soutěž obchází nebezpečný duch. Soutěžící nacházejí zlověstné tarotové karty a Wendy jako by posedl duch. Dokáže si Gilda poradit s parapsychologickými jevy i za hranicemi vlastní země?

Číst více
Pátračka Gilda a Jezerní panny

Pátračka Gilda a Jezerní panny

Talentovaná pátračka Gilda je zpět a i tentokrát nechá vyniknout své výjimečné detektivní schopnosti, přestože musí opustit své úžasné převleky (do katolické školy se jaksi nehodí...). Perspektiva nudných dní ve škole s ještě nudnějšími spolužačkami s růžovými stuhami ve vlasech se ale rázem změní, když Gilda zjistí, že na pozemcích školy údajně straší duch záhadně utonulé dívky.

Číst více
Pátračka Gilda

Pátračka Gilda

Gilda Joyceová je výstřední třináctiletá školačka z Detroitu, která se zajímá o parapsychologii a o níž je známo, že si trochu vymýšlí. Během poslední předprázdninové hodiny angličtiny na otázku učitelky jak se chystá strávit léto vyhrkne před celou třídou impulzivní lež, že pojede do San Franciska. A protože jí nikdo neuvěří, rozhodne se udělat všechno pro to, aby tu lež změnila v pravdu.

Číst více