Amélie


autor: Petra Neomillnerová CZ

Amélie a tma

Amélie a tma

Amélii je dvanáct… a to už dlouhých 122 let. Má černé vlasy, nosí černé šaty, dokonce i kolo má černé. S mámou žijí v zapomenutém domě, kde se před 122 lety zastavil čas. Bojí se poznat svět venku; bojí se, aby to pak nebolelo. Jenže nuda je horší než bolest a necítit nic, to je ze všeho nejhorší. Markéta je pro Amélii nadějí, že její dny nebudou jeden jako druhý. Jsou to nejlepší kamarádky, i když každá je tak trochu z jiného světa.

Číst více
Amélie a duchové

Amélie a duchové

Závěrečný příběh o Amélii slibuje velké finále i nečekané rozuzlení! K nočnímu světu duchů totiž nepatří jen Amélie a její maminka, ale i bytosti mnohem temnější a nebezpečnější. Dokážou se jim Amélie a Markéta ubránit? Překonají přátelství a vůle k životu úklady těch, pro které je radost i láska jen porušení pravidel? Svět duchů je strašidelnější, než by se mohlo zdát.

Číst více
Amélie a barevný svět

Amélie a barevný svět

Pojďte společně s Amélií objevovat barevný svět! Tajemný dům v pražské Tróji, kde se před 123 lety zastavil čas, už není zapomenutý ani temný. Amélie s maminkou tam teď žijí společně s Markétou a její mámou, které jim pomáhají objevovat náš barevný svět. Markéta prožívá první lásku se Samem a přitom se snaží s Amélií odhalit tajemství zvláštního kluka Jakuba, kterého potkali na Starém Městě… Podaří se jim vyřešit neshody plynoucí z toho, že jedna je člověk a druhá duch, nebo že jedna má kluka a druhá ne?

Číst více
Amélie a tma

Amélie a tma

Amélii je dvanáct… a to už dlouhých 122 let. Má černé vlasy, nosí černé šaty, dokonce i kolo má černé. S mámou žijí v zapomenutém domě, kde se před 122 lety zastavil čas. Bojí se poznat svět venku; bojí se, aby to pak nebolelo. Jenže nuda je horší než bolest a necítit nic, to je ze všeho nejhorší. Markéta je pro Amélii nadějí, že její dny nebudou jeden jako druhý. Jsou to nejlepší kamarádky, když každá je tak trochu z jiného světa…

Číst více