Julie - Gohlová Ch.


Julie a španělský hřebec

Julie a španělský hřebec

Ve stáji se objeví nový kůň, španělský hřebec Placido, který je vycvičený s takovým citem, že na něm nemůže jezdit zdaleka každý. To brzy zjistí jeho majitelka, bohatá paní Medanzová, a užuž by chtěla Placida odepsat jako nepoužitelného. Naštěstí do městečka přijde cirkus ze Španělska a s ním chlapec Manuel, který má španělskou jezdeckou školu doslova v krvi. Pod jeho vedením dostane Placido konečně šanci ukázat, co umí, i když se to paní Medanzové dvakrát nezamlouvá....

Číst více
Julie a bílý poník

Julie a bílý poník

Třetí setkání s Julií slibuje menší dobrodružství. Julie spolu se svou kamarádkou Katy pilně trénuje u Stefanie, v jejímž sousedství se objevují a zase mizí různí koně. Děje se tak ovšem hlavně kvůli polámané ohradě – koně zkrátka neustále utíkají. Jednoho z nich, bílého poníka, dívky schovají, aby daly majiteli koní za vyučenou. A pak přijde Julie čirou náhodou na to, že koně jsou kradení… Jaký bude další osud bílého poníka a dalších ukradených koní?

Číst více
Julie na koňské farmě

Julie na koňské farmě

Pojďte zase za koníčky a za Julií Wiegandovou! V jízdárně s poslušnými koni a jejich jezdkyněmi se dost nudí. Měla by ráda vlastního poníka, ale na to zatím není ani pomyšlení… O to víc se těší, že bude vypomáhat na farmě Scheckerových, kteří chovají poníky. Bude to tam klapat podle jejích představ? A také ji čekají prázdniny v sedle na hezkém vraníku, o něhož bude pečovat, a znovu se objeví Danny a jeho majitelka Stefanie, zapálená jezdkyně, ke které Julie s obdivem vzhlíží.

Číst více
Julie a kůň snů

Julie a kůň snů

Julii je třináct, do koní je doslova blázen a nejraději by s nimi jednou spojila i budoucí povolání. Pod vedením trenérky Stefanie, která je jí také velmi dobrou přítelkyní, se právě zúčastnila westernové soutěže a k velkému překvapení rodičů se v ní na Stefaniině poníkovi Dannym dobře umístila. A tak je tatínek konečně ochoten koupit dceři vlastního koně, ale protože se v tom vůbec nevyzná, výběr bude na Julii a jejích přítelkyních.

Číst více