Cesta časem s Albatrosem


Edice osmi knih, které se do dějin české literatury pro děti a mládež zapsaly tučným písmem. Vychází k 70. výročí nakladatelství Albatros.

Čáp

Čáp

Sněhuláci roztáli, přichází jaro! Potěšte se spolu s Jakubem a Eliškou všemi jeho krásami! Prvními květy, ptačím zpěvem, návratem čápů do hnízda na komín... Nejkrásnější roční období poeticky a nezapomenutelně zachycené Milenou Lukešovou a Janem Kudláčkem.

Číst více
Jakub a babí léto

Jakub a babí léto

Přišel podzim a malý Jakub se vydává na procházku a poznává všechny jeho krásy: barevné listí, co šustí pod nohama, červené jeřabiny, padající kaštany… Vydejte se na poetickou a okouzlující výpravu spolu s ním!

Číst více
Nápady pana Apríla

Nápady pana Apríla

Poetická knížka, která vyšla poprvé už v roce 1961, v sobě snoubí nápady a vyprávěnky Jiřího Koláře s pozoruhodnými ilustracemi Vladimíra Fuky. Ukrývá jak náročnější, tak i zcela nenáročné básně a krátké prózy. Hraní si se slovy a s - v dětské literatuře netradičním - volným veršem vrcholí na konci knížky, kde čtenáři najdou originální skládanku.

Číst více
Hádej, hádej, hadači

Hádej, hádej, hadači

Knížka z legendární edice OKO obsahuje téměř 200 vybraných hádanek, kreslených a jiných úloh a úkolů z matematiky, které zábavným způsobem bystří vtip a úsudek. Je uspořádána do tří částí podle obtížnosti příkladů a pro kontrolu uvádí závěrem jejich řešení a výsledky. I matematika může být zábava!

Číst více
S malířem kolem Evropy

S malířem kolem Evropy

Vzpomínáte si na bohatě ilustrovanou a informacemi nabitou knihu S malířem kolem světa? Její evropská část se dočkala nového vydání! Nesmrtelné obrázky Jiřího Kalouska provedou všechny mladé milovníky zeměpisu Českem, Slovenskem, Německem, Itálií, ale opomenuty nejsou ani malé státečky jako například San Marino nebo Vatikán. Autorem aktualizovaného textu knihy je novinář Petr Švec.

Číst více
Už vím proč

Už vím proč

Víte, jak se dělá čokoláda a jak se vyrábí cukr? A proč se sýr jmenuje camembert, či hermelín? Z čeho jíme, pijeme a kde bydlíme? Kdo neví, hned se dozví! A nejen to – i jak vzniká porcelán, mýdlo, látka, nářadí, nábytek, kniha, film a spousta dalších předmětů kolem nás. Poznáte výrobky a jejich výrobní procesy v dobách dávných i nedávných. Kniha je plná ilustrací a vypráví o běžných věcech, které mnohdy bereme denně do ruky.

Číst více
Holčička a déšť

Holčička a déšť

Poetická knížka, mnohokrát oceněná a přeložená do mnoha jazyků, doprovázená celostránkovými barevnými ilustracemi, vypráví o holčičce, která chtěla na ulici někoho potkat a jednoho letního dne potkala zosobněný déšť. Hraje si s ním a poznává, jak se před deštěm chrání lidé deštníky a jak se za deště chovají zvířata. Pochopí, že i za deště je venku krásně!

Číst více
Jakub a dvě stě dědečků

Jakub a dvě stě dědečků

Jak to bylo s chlapcem, který si zasadil dědečka a na keři mu jich pak vyrostlo dvě stě? A co se stalo s dívenkou, kterou cucavé bonbony oloupily o zuby? A jestlipak víte, jak to dopadlo se stonožkou, která vyvedla na procházku do parku boty školních dětí? To všechno a ještě spoustu dalšího se dočtete v pohádkách Miloše Macourka. Jsou legrační a milovali je už vaši rodiče.

Číst více