Romana


Blázniví donkichoti

Blázniví donkichoti

Už popáté trojlístek kamarádek se svými rytíři, a tentokrát i s Faniným bráchou Tobiášem, vyráží do světa. A to přímo do Španělska. Nejprve na brigádu do vinic a pak hurá vstříc dobrodružstvím ve stopách dona Quijota. Však je Cervantesův hrdina věrně doprovází skoro na každém kroku, ať už po lamančské krajině se starobylými hrady a větrnými molinos či po venkovských hospůdkách!

Číst více
Princové nemyjou záchody

Princové nemyjou záchody

Závěrečný díl trilogie o dvojici teenagerů začíná Michalovým útěkem z diagnostického ústavu, kde skončil po nevydařené akci pomsty. Zatímco Michal prchá a skrývá se ve společnosti lidí žijících na samém dně, Tereza prožívá hluboké zklamání, které léčí po svém. Ač jsou si oba vzdáleni, do jejich životů zasáhne neuvěřitelná náhoda… Patří ti dva k sobě, nebo ne? Volné pokračování knížek Borůvkové léto a Terezománie.

Číst více
Pusa je jen začátek

Pusa je jen začátek

Znamená první láska něco výjimečného? Lásku, na kterou se celý život nezapomíná, která je osudová? A jak si vůbec vybrat toho pravého? Dilemata zamilovaných řeší třináctiletá Jojo, kterou čtenářky dobře znají z předchozích dílů. Nechybí ani sestřička Flippi, kamarádka Lucila a spousta trapasů. Objevte, kde všude můžete nalézt šneky a jejich slizké cestičky!

Číst více
On mi to sežral

On mi to sežral

Neuvěřitelné zápisky Georgie Nicolsonové pokračují! Podaří se jí setkat s Masimem v Hamburgrově, nebo si přiveze jen pár bláznivých vzpomínek společně s býčími rohy? A co stará dobrá Anglie, zvládne další nápor šílených nápadů, obřích kalhotek a kosmické chtivosti? A Georgie je stále třeskutě vtipná a zamilovaná, jen si najednou není tak úplně jistá, kdo je ten nejsprávnější Bůh sexu – Masimo, Komik Dave, Robbie (i když miluje vačnatce!)?

Číst více
Bojíš se, Margito?

Bojíš se, Margito?

Ahoj, léto, ahoj, prázdniny, je tu zase čas cestování! A tak černovláska Fany, zrzka Nikol a blondýnka Simča už balí bágly. Tentokrát se chystají na putování Slovenskem a zasvěcenou průvodkyní jim nebude nikdo jiný než jejich slovenská kamarádka Marika. Ta navenek působí natolik mile a bezprostředně, že přátelé, ani Petroš, netuší, jaké trápení skrývá.

Číst více
Terezománie

Terezománie

Patnáctiletá Tereza se po úspěšném konkurzu stala skutečnou začínající filmovou hvězdičkou. Otevřela se pro ni cesta do světa šoubyznysu, přesně taková, o které dlouhá léta snila. Tereza však brzy poznává i odvrácenou tvář slávy a herecké profese – svět bulváru.

Číst více
Báro, nebreč

Báro, nebreč

Je léto – černovláska Fany, zrzka Nikol a blondýnka Simča opět společně vyrážejí na prázdniny. Tentokrát budou i trochu pracovní, protože Simča konečně dostala roli ve filmu a věrné kámošky ji doprovázejí coby komparzistky. Ale ještě něco je jinak. Jindy lehkomyslná a poněkud povrchní Simča náhle touží poznat životní osud výjimečné ženy a spisovatelky, o níž se právě točí film v Ratibořicích a Babiččině údolí. Jak na ni zapůsobí? Překvapí to celou veselou partičku…

Číst více
Borůvkové léto s Terezou

Borůvkové léto s Terezou

Přestože se blíží prázdniny, Michal je rozčarovaný – rodiče se rozvedli, dívka, do níž se zamiloval, ho nechce, naprosto nic nenasvědčuje příjemnému prožití léta. Ale pár dnů před koncem školního roku se objeví filmaři a Michal přijímá pozvání na casting. Ani Tereza nemá na růžích ustláno, svých problémů má ažaž. Je však posedlá filmem, který jí pomáhá překonávat samotu a beznaděj, které pociťuje. A tak když se dozví o konkurzu na nový film, rozhodne se zkusit štěstí.

Číst více
Blonďatá Kerolajn

Blonďatá Kerolajn

Tři kamarádky se chystajístrávit jarní prázdniny v lyžařském středisku Ještěd – a ne samy, doprovází je klučičí výprava. Černovláska Fany, blondýnka Simča a zrzka Nikol si užívají zimních radovánek, ale největší citové peripetie prožije ta poslední. Octne se v milostném trojúhelníku, nápadně podobném tomu, který zažila nejznámější spisovatelka tohoto kraje Karolína Světlá. A navíc se všichni vydávají na běžkový výlet po jejích stopách. Je to všechno jen náhoda?

Číst více
Básník v báglu

Básník v báglu

Vtipný letní příběh s patřičnou dávkou šílených dívčích nápadů, romantiky, lásky a dobrodružství o třech moderních holkách, ale i o poznání jednoho koutu krásných Čech. Vypráví o šestnáctiletých spolužačkách, které se rozhodly, že podniknou máchovské putování kokořínskými lesy přes zříceniny hradů až k Máchovu jezeru. Dívky během cesty prožívají veselé i horké chvíle, potkávají spoustu zajímavých lidí, hlavně partu studentů provozujících na hradech historický šerm.

Číst více
Z těch zelených očí jde strach

Z těch zelených očí jde strach

Francesca s mladší sestrou Samantou žijí s otcem, slavným televizním komentátorem. Jejich matka, která celý svůj život podřizovala kariéře manžela, od nich na čas odešla, aby našla sama sebe" a rozvíjela výtvarné nadání, které dosud zanedbávala. Frankie se zpočátku na matku zlobí, nedokáže jí odpustit, že šla vlastní cestou. Postupně však poznává, že soužití s náladovým, panovačným otcem není zrovna jednoduché.

Číst více
Prázdniny za všechny prachy

Prázdniny za všechny prachy

Začátek prázdnin byl pod psa, prostředek na draka – a konec? Začaly letní prázdniny. Michaela, studentka francouzského gymnázia, dala vale velkoměstu a tráví je s mámou a s mladšími sourozenci dvojčaty na šumavské chalupě. Máma se však brzy vrací zpět do Prahy, táta se chová záhadně, dokonce se stěhuje od nich pryč. Michaela má najednou pocit, že sní zlý sen. Co má teď dělat? Odříznutá na samotě, téměř bez prostředků, s dvojčaty za zády. Musí jednat, a to hned!

Číst více
Zmlkni mozku!

Zmlkni mozku!

Georgia Nicolsonová by mohla být se životem naprosto spokojená: její Bůh sexu Robbie o ni zjevně stojí, čeká ji školní výlet do Paříže a navíc Robbie není jediný kluk, kterému se Gee líbí... No a to je právě ta potíž, jak se rozhodnout? Kromě toho jsou tu samozřejmě obvyklé starosti s otravnou školou, sobeckými kamarádkami a s otravnými sousedy.

Číst více
Čarodějnice se nelíbaj

Čarodějnice se nelíbaj

Občas to bývá pěkný průšvih, mít mámu s chvilkovými výchovnými záchvaty, jimiž chce dát světu najevo, že se o své holky dobře postará i bez táty. Třináctiletá Jojo vám o tom může vyprávět. V domácím chaosu nalézá cennou oporu v mladší sestřičce Flippi a ve škole si dobře rozumí s děvčaty i s kluky, ale to platí jen do chvíle, kdy se u nich ve třídě objeví nová studentka Serafína.

Číst více