Obrázkové čtení


Jednoduché příběhy pro děti od 4 let, ve kterých některá slova nahrazují obrázky.

Princezna a Baron

Princezna a Baron

Malá Magdalenka si ze všeho nejradši představuje, že je princezna. Princezna Pampeliška! Se svojí nejlepší kamarádkou Adélkou, jinak také princeznou Sněženkou, čekají, až se u nich objeví nějaký princ, se kterým by si mohly zatancovat. Zatím si ale musí vystačit jen s Baronem. Baron moc tančit neumí, protože je to pes! Ale ani tak se princezny nenudí: staví si venku domečky, hledají poklad, pečou kytičkový koláč... No není to krása, proměnit se na chvíli v princeznu?

Číst více
Co kdo dělá?

Co kdo dělá?

Děti se v krátkých příbězích, uzpůsobených pro začínající čtenáře a vybavených obrázky, jež nahrazují některá slova, seznámí s profesemi, se kterými se běžně setkávají v každodenním životě: zubař, sestřička, pekař, policista, hasič… Každé povolání se jim tak představí v kontextu pro ně blízkém a známém: návštěva doktora, přecházení přes silnici, nakupování… Na konci příběhu vždy najdou doplňující otázku, o které se můžou pobavit s rodiči.

Číst více
O malém kůzlátku

O malém kůzlátku

Co všechno můžeme prožít na statku? Spoustu dobrodružství! Bydlí tam totiž různá zvířátka a vy se můžete s dětmi naučit, jak se o ně starat a nejen to. Kniha rozvíjí dětskou představivost a usnadňuje dětem pochopení příběhu. Vychází v edici s názvem Obrázkové čtení – první stupínek v řadě čtyř edic Albatrosu, které z dětí vychovávají opravdové čtenáře.

Číst více
Příhody vodníka Vojtíka

Příhody vodníka Vojtíka

Vodník Vojtík je dobrosrdečný vodník, který netopí lidi, ani nehledá jejich dušičky. Zažívá nejrůznější příběhy – jde na maškarní bál, zachrání topícího se chlapce, hraje si s čolkem na honěnou, čistí rybník od nepořádku. Přístupné, jednoduché texty doplňují snadno rozpoznatelné ilustrace, které dětem pomohou si jednotlivá slova dobře zapamatovat.

Číst více
Kamarádi auta

Kamarádi auta

Tony Řehtačka touží po pořádném dobrodružství! Ale jak to zařídit, když má jen tři kola a stojí na vrakovišti. Ale teď se na něj usmálo štěstí. Potkal skvělého kamaráda – policejní auto jménem Mik. A ten má důležitý úkol: chytit monstrauto Marvina a jeho černou bandu… Čtení s obrázky rozvíjí v dítěti jeho představivost i slovní zásobu. První stupínek v řadě čtyř edic Albatrosu, které z dětí vychovávají opravdové čtenáře.

Číst více