NOS


Jak se Trivoj smrskl

Jak se Trivoj smrskl

Malý Trivoj vlastně zas tak malý není, asi tak nějak jako ostatní děti. Jednoho dne se však začne zničehonic zmenšovat. Rodiče mu to samozřejmě nevěří a nedají si vymluvit, že to není další z jeho lumpáren. Trivojovo náhlé smrsknutí nepotěší ani paní učitelku, natož pana ředitele. Vtipný příběh o tom, jak málo se dětský a dospělý svět někdy potkávají, a o tom, že žádná potíž není bezvýznamná.

Číst více
Praktická příručka o kočkách

Praktická příručka o kočkách

Thomas Stearns Eliot je nositelem Nobelovy ceny za literaturu a jeho Praktická příručka o kočkách se z celkového obrazu jeho díla vymyká. O životaschopnosti Eliotova kočičího námětu ovšem svědčí samozřejmě muzikál Cats, Eliotovými Kočkami inspirovaný. Sbírka vychází česky v úplnosti poprvé a je čtvrtým svazkem edice NOS.

Číst více
Železný muž

Železný muž

Přečtěte si příběh, ve kterém to rachtá a skřípe, o zradě a přátelství, strachu a nedorozumění a taky jednom velkém vítězství z pera slavného britského básníka Teda Hughese. S napětím pak budete sledovat noční oblohu, zda se nějaká hvězda nezačíná nebezpečně přibližovat či zda nezahlédnete ve svitu měsíce siluetu vesmírného draka.

Číst více
O kočkách a Kodani

O kočkách a Kodani

Znamenitý, miniaturní textík O kočkách a Kodani se silným, téměř anarchickým podtextem je trochu mladším sourozencem knížky Kočka a čert, doposud jediného známého Joyceova příběhu pro malé děti. Obě dílka, napsaná v rozmezí pouhých několika týdnů, poslal autor původně v dopise Stephenovi, svému jedinému vnukovi. Rukopis byl objeven teprve nedávno a pro knižní vydání ho kouzelnými ilustracemi vypravil Casey Sorrow. Kniha je prvním svazkem nové edice NOS.

Číst více